Аквариум

Ferplast Capri 50 Led - стъклен аквариум 40 литра

Ferplast Capri 50 Led White - стъклен аквариум 40 литра - 52 x 27 x h 36 cm

  • 295 лв

Ferplast Capri Junior Green - акрилен аквариум

Ferplast Capri Junior Green - акрилен аквариум - 41 x 26,5 x h 34 cm - 21 L

  • 134 лв

Ferplast Capri Junior White - акрилен аквариум

Ferplast Capri Junior White - акрилен аквариум - 41 x 26,5 x h 34 cm - 21 L

  • 134 лв

Как да стартираме сладководен аквариум.
Предлагаме голямо разнообразие от сладководни аквариуми – от 2 до 400 литрови. Ето кратък наръчник как се стартира сладководен аквариум:
Локация – преди да започнете да пълните аквариума, решете кое ще е най-доброто място да го поставите. Най-добре да е далеч от прозорци, да не е на пряка слънчева светлина, да не е точно срещу климатик. Също вземете предвид какво ще е теглото на аквариума когато е напълнен и предвидете поставка, която може да го издържи. Предвидете също достатъчно контакти за всеки елемент от оборудването, който ще се наложи да включите – един за филтър, един за нагревател, един за помпа за въздух, тоест поне 3 контакта ще ви трябват.
Пълнене на аквариума – забършете добре аквариума, за да се убедите че няма прах или някакви отпадъци от опаковката.
Поставете го върху поставката, ако нямате нивелир да проверите дали е поставен хоризонтално, напълнете го с 5 сантиметра вода и вижте дали ще се позиционира хоризонтално или ще е под наклон. Аквариум, поставен на наклонена плоскост, е застрашен от спукване или протичане.
След като оправите нивелирането на аквариума, уверете се че има достатъчно място между него и стената, та да е удобно да се обслужват филтри и други уреди.
Поставете фона, ако има такъв.
Напълнете аквариума до една трета с вода. Почакайте за да се уверите, че няма спуквания и не тече отникъде. Ако аквариума тече, изпразнете го и се обадете в магазина да ви го сменят.
Инсталирайте филтъра според инструкциите на производителя, без да го включвате.
Добавете субстрат – изплакнете субстрата и декорациите преди да ги сложите в аквариума
Поставете камъчето за въздух или орнамента, който ще прави въздушни мехурчета.
Напълнете аквариума догоре с вода, за да предпазите субстрата, поставете малка чинийка на дъното и изливайте водата върху нея. Добавете препаратите за стартиране на аквариум.
Поставете нагревателят в аквариума, за предпочитане точно пред филтъра – там, където излиза изходящия поток от филтъра. В противоположния край на аквариума инсталирайте термометъра.
Поставете капака с осветлението. Включете филтъра, осветлението, помпата за въздух и нагревателя. Започва стабилизиращият период за аквариума. Той ще продължи поне 40 дни, през които водата ще премине през различни фази, ще бъде замъглена поради цъфтежа на полезните нитрифициращи бактерии. В началото сложете само 1-2 малки рибки и търпеливо изчакайте водата в аквариума да се стабилизира и избистри сама преди да добавите още рибки.