Чанта за транспорт

Ferplast ATLAS 10 - 48 x 32,5 x h 29 cm

Ferplast Atlas 10 - транспортна чанта

  • 45 лв

Ferplast ATLAS 10 EL - 48 x 32,5 x h 29 cm

Ferplast Atlas 10 EL - транспортна чанта

  • 32 лв

Ferplast ATLAS 10 Open - 48 x 32,5 x h 29 cm

Ferplast Atlas 10 Open - транспортна чанта

  • 59 лв

Ferplast ATLAS 20 - 58 x 37 x h 32 cm

Ferplast Atlas 20 - транспортна чанта

  • 59 лв

Ferplast ATLAS 20 EL - 58 x 37 x h 32 cm

Ferplast Atlas 20 EL - транспортна чанта

  • 42 лв

Ferplast ATLAS 20 Open - 58 x 37 x h 32cm

Ferplast Atlas 20 Open - транспортна чанта

  • 74 лв

Да транспортирате котката без преносима чанта може да се окаже опасно за нея, както и за вас. Нервна котка на свобода може да скочи навсякъде из колата, включително да влезе под педалите ви, да скочи върху контролното табло или волана. Ако котката се изплаши, тя може да ви попречи да шофирате безопасно.
Каква е идеалната чанта за котки? Ако погледнем от перспективата на котката – те харесват закътани тъмни, затворени места, което е и причината да се крият в хартиени торби, картонени кашони, кошници и подобни. Когато са стресирани или уплашени, на котките им харесва да бъдат невидими. Прибирането в преносима чанта е чудесно решение за транспортиране на котка.
Размерът има значение. Котката трябва да може да стане, седне и да се завърти в своята чанта. От друга страна преносилката не трябва да е твърде голяма, за да не е неудобно за котката да се задържи в нея. Покриването на дъното с кърпа или дюшече за чанта също ще помогне на котката да не се пързаля и търкаля по време на път.
Ако ще пътувате по-дълго, може би е добра идея на вратичката да закачите купички за храна и вода.
Ако пренасяте няколко животни е по-добре всяко да си има отделна чанта. Тъпченето на много животни в една преносима чанта може да е трудно за тях, неудобно и много стресиращо. Животните, дори иначе да се привързани едно към друго, могат да станат агресивни помежду си по време на пътуване.
Има различни типове преносими чанти за транспорт:
– меки чанти – обикновено са направени от гъвкави найлонови материи. Не са толкова обемисти като твърдите пластмасови чанти. По-трудни са за почистване ако например котката повърне в тях. Също така са много удобни за дране и късане, а някои котки се опитват да си проправят път навън след като са били закопчани в чанта.
– раници на колелца – удобни са за хора, които пренасят много неща, те могат да търкалят чантата с котката там, където отиват. Трудни са за почистване ако бъдат изцапани, а и някои котки се плашат от шумното и неравно пътуване когато бъдат возени с колелцата по неравен терен.
– твърди пластмасови клетки – по-трайни са от другите преносими чанти и по-лесни за почистване. Добре вентилирани са. Клетката с правилен размер е тази, която позволява на котката да се обърне и да се протегне, като същевременно й създава усещане за сигурност и уют. Някои клетки са с отварящ се покрив – допълнително удобство за вас.
Каквото и да изберете, идеалната преносима чанта трябва да бъде здрава, лека, сигурна и лесна за почистване.
Някои твърди пластмасови клетки имат опция добавяне на колелца, а също добавяне на колан за носене през рамо. Предлагаме удобни дюшечета и постелки, съобразени с размера на клетките. Предлагаме също купички за храна и вода, които се окачват на решетъчната вратичка на преносимата чанта за котка.
За много котки единственото пътуване, което предприемат, е това до кабинета на ветеринаря. Преносимата чанта трябва да бъде удобна и нестресираща за вас и за котката. Ако създадете удобства за котето вътре в чантата, например ако покриете дъното с кърпа с позната за котката миризма, ще й осигурите нещо комфортно, в което да се сгуши и да предотвратява хлъзгането из клетката. Може също да успокоите котката като напръскате чантата с успокояващ спрей 30 минути преди пътуването.