Чинчила, дегу, катерички

Ferplast Furat - клетка за порче

Ferplast Furat 78 x 48 x h 70 cm - клетка за порче

  • 290 лв

Ferplast Jenny - порче

Ferplast Jenny 80 x 50 x h 79,5 cm - клетка за порче, чинчила и плъх

  • 290 лв

Ferplast Scolliatoli - катерички

Ferplast Scolliatoli  -  80 x 50 x h 76,5 cm. Клетка за катерички.

  • 450 лв

Етаж за клетка L 373

Размери 38 x 38 x h 3 cm

  • Цена 24 лв

Къща-укритие PUB 3253

Размери 42 x 25 x h 16,5 cm 

  • Цена 25 лв

Къщичка за зайче SIN 4646

Размери: 33 x 23,6 x h 16 cm

  • Цена 35 лв

Къщичка за зайче SIN 4647

Размери: 37 x 27,7 x h 20 cm

  • Цена 39 лв

Хромова въртележка L28

Размери 24 x h 25 cm - Ø 20,5 cm

  • Цена 38 лв

Чинчилите са социални животни, които обичат да си играя със стопанина си. Преди да си вземете чинчила е добре да осигурите всичко необходимо за отглеждането й. Най-важният аксесоар е клетката за чинчила. Клетката може да бъде на няколко етажа, като колкото по-голяма е тя, толкова по-голяма свобода на действие ще има чинчилата. Чинчилата обича да се катери, затова е добре в клетката да има етажи и играчки, които я подтикват към физическа активност. Подът на клетката се постила с талаш.
Водата в поилката се сменя всеки ден, а за храна е добре да има метална купичка. Много е важно да осигурите специален съд за пясъчна баня. Чинчилата обожава пясъчната си баня и често я ползва.
Дегу ще се чувства добре ако живее в просторна клетка за гризачи, която да е достатъчно голяма, за да тича свободно в нея, тъй като това малко животинче има нужда да изразходва енергията си. В клетката трябва да има съд за храна, както и поилка, която да позволява на дегу редовно да пие вода.
Дегу също има нужда от съдинка с пясък, в която да си прави баня. Пясъкът за банята е специален, можете да го закупите от специализиран магазин.
Дегу се храни с растения, за него са подходящи смеските за морски свинчета и мини хамстери, които се продават в зоомагазините, може да му давате също ядки и моркови.
Ако гледате катеричка като домашен любимец, трябва да й осигурите много пространство, в което да се движи – може да обезопасите някоя стая и да я пускате свободно да тича из нея.
Минималният размер на клетката за катеричка е 50х50х150 см. Дори да я гледате в клетка, в нея трябва да има подходяща за катеричката хралупа, както и дебели клони, по които да се катери. Можете да я храните с ядки и сушени плодове. В клетката й винаги трябва да има прясна вода.