Груминг

Geniko Dog Cat - мокри кърпички зелен чай

40 броя - 30 х 20 см

  • цена 9.50 лв

Гребен GRO 5788

Размери 15 х 4 cm

Цена 12 лв

Гребен GRO 5790

Размери 20 х 4 cm

Цена 14 лв

Гребен GRO 5792

Размери 20.3 х 6.4 cm

Цена 18 лв

Гребен GRO 5794

Размери 19,8 x 1,4 x h 5,5 cm

Цена 12 лв

Гребен GRO 5860

Размери 20 x 1,6 x h 4 cm

Цена 14.50 лв

Гребен GRO 5862

Размери 20 x 1,6 x h 4.2 cm

Цена 12.50 лв

Гребен GRO 5864

Размери 20,3 x 1,6 x h 6,4 cm

Цена 21 лв

Гребен GRO 5866

Размери 20,2 x 1,6 x h 4,2 cm

Цена 14.50 лв

Гребен GRO 5878

Въртящи се зъби

Цена 14.50 лв

Редовното четкане на котката не само премахва мръсотиите, омазняването и опадалите косми от нейната козина, но също така почиства пърхута и стимулира циркулацията на кръвта, подобрявайки общото състояние на кожата й.
Едно или две четкания на козината през седмицата ще й помогнат да има здрав вид и блясък, а редовните разресвания са особено полезни когато котката остарее и вече не може да полага същите старателни грижи за собствения си външен вид.
Преди да я изчеткате, проверете състоянието на кожата и козината на котката. Ако е здрава, козината й трябва да има естествен блясък. Не трябва да се забелязват плешиви петна и следи от ухапвания от бълхи и кърлежи, кожата трябва да е без рани.
При късокосмести котки използвайте метален гребен с близко поставени зъбци, за да срешете котката от главата до опашката и да махнете замърсяванията. Решете по посока на растежа на косъма. Разрешете цялата козина, включително гърдите и корема, като се концентрирате върху всеки един участък поотделно, за да премахнете мъртвата козина и сплъстяванията. Гумената четка при късокосместите котки също може да бъде особено ефективна за прочистване на подкосъма от косми, които са на път да опадат.
Четки, подходящи за късокосмести породи – четки с метални зъбци или такива с къс косъм са подходящи за късокосмести породи.
При дългокосмести котки: котките, които живеят у дома се скубят през цялата година и имат нужда от груминг на всеки няколко дни, за да се отстранява своевременно козината, която е на път да опада и да се предотврати сплъстяване и заплитания.
Четки, подходящи за дългокосмести породи – гребените с въртящи се зъбци или металните четки с тънки, пречупени зъбци от неръждаема стомана са полезни за почистване и разчеткване на козината. Котешки четки с гумирани връхчета и ръкавици за събиране на опадала козина също са подходящи за премахване на опадалата козина.
Започнете от главата и решете по посока на растежа на косъма към опашката. Разрешете също козината по корема и крачетата. Може да поръсите с талк сплъстените места и да ги разплетете с пръсти, или да използвате специализиран уред с режещи зъбци за разплитане на много заплетена и сплъстена козина.
Ако неглижирате редовното ресане и четкане на котката, това може да доведе до болезнени заплитания и сплъстяване на козината, а също до стомах пълен с космени топки. Ще разберете че котката страда от космени топки в стомаха ако ги изкашля на пода.
Скубането е естествен процес на опадване на мъртвата козина. Домашните котки се скубят по цяла година. Редовното четкане и ресане на котката помагат да се намали скубането и космите навсякъде из дома ви.