Груминг

Geniko Dog Cat - мокри кърпички зелен чай

40 броя - 30 х 20 см

  • цена 9.50 лв

Гребен GRO 5790

Размери 20 х 4 cm

Цена 14 лв

Гребен GRO 5792

Размери 20.3 х 6.4 cm

Цена 18 лв

Гребен GRO 5794

Размери 19,8 x 1,4 x h 5,5 cm

Цена 12 лв

Гребен GRO 5860

Размери 20 x 1,6 x h 4 cm

Цена 14.50 лв

Гребен GRO 5862

Размери 20 x 1,6 x h 4.2 cm

Цена 12.50 лв

Гребен GRO 5864

Размери 20,3 x 1,6 x h 6,4 cm

Цена 21 лв

Гребен GRO 5866

Размери 20,2 x 1,6 x h 4,2 cm

Цена 14.50 лв

Гребен GRO 5878

Въртящи се зъби

Цена 14.50 лв

Гребен за разплитане GRO 5968

Размери 16,3 x 5,2 x h 2,4 cm

Цена 18 лв

Какъв тип груминг средство ще изберете зависи от типа козина на кучето и състоянието й.

Четките със заоблени метални зъбци изглеждат много подобни на тези за хората. В груминга те се използват като завършващо средство – след като козината на кучето вече е разплетена и почистена, просто за да я пригладят финално.

Четките от козина също се използват като завършващо средство – те разпределят естественото омазняване на кожата по цялата козина и добавят блясък. Тези четки работят най-добре при гладка къса козина, но могат да се използват и за кучета с дълга козина.

Четките с пречупени метални връхчета се използват за разплитане и разчесване на козината. Те служат също за премахване на излишната подкозина, която е на път да опада. Отстраняват я чрез изчеткване. Тази четка може да бъде използвана при повечето типове козина.

Гумените четки-ръкавици могат да бъдат използвани за премахване на излишната козина, която е на път да опада или за масаж на шампоана дълбоко в козината и кожата. Не се препоръчват за много дългокосмести или свилокоси породи,  защото могат да причинят заплитания.

Гребените тип фурминатор идват с няколко различни размера и две различни дължини. Тези с дълги зъби са предназначени за повдигане и разделяне на козината, докато тези с къси зъби премахват опадващата козина.

Гребените против бълхи имат много близко поставени зъбци. Тяхната гъстота позволява да разчесвате кучето и да премахвате всички замърсявания от козината му. Това включва и бълхи, гниди, опадващи косми и всякакви други замърсявания, каквито може да има по козината.

Гребените с раздалечени зъбци се използват за разплитане и разчесване на гъсто космести породи, на къдрави кучета, на дългокосмести породи, улеснявайки по-нататъчния груминг на кучето.

Гребените със средно разположени зъбци се използват за разплитане и разчесване на кучета със средно дълга и къса козина.

Гребени с въртящи се зъбци имат зъби, които се въртят около оста си, за да предпазят козината от заплитане и късане. Те се използват за разплитане и разчесване на сплъстена козина.

Гребени с режещи остриета имат остра предна част на зъба и заоблен връх за предпазване на чувствителната кожа на кучето. Предназначени са за прорязване през сплъстените зони, които са трудни за разресване иначе.

Четките тип гребло се използват на средни, дълги и тежки козини, за да достигнат плътния гъст подкосъм. Те минават през горната част на козината и достигат до подкозината при съвсем лек натиск.