Хамстери, мишки, джербили

Ferplast Circus Fun - клетка за хамстери

Ferplast Circus Fun - клетка за хамстери 49,5 x 34 x h 33 cm

  • 119 лв

Ferplast Cricetti 9 - клетка за хамстери

Ferplast Cricetti 9 - клетка за хамстери 46 x 29,5 x h 23 cm

  • 52 лв

Ferplast Cricetti Plain- клетка за хамстери

Ferplast Cricetti Plain - клетка за хамстери 46 x 29,5 x h 23 cm

  • 86 лв

Ferplast Cricetti Space - клетка за хамстери

Ferplast Cricetti Space - клетка за хамстери 46 x 29,5 x h 23 cm

  • 86 лв

Клетките за хамстери, мишки и джербили, които предлагаме са проектирани да осигурят сигурно, безопасно и забавно място за живот на малкото ви приятелче. Макар мънички, тези животни изискват физическа и ментална стимулация, както и всеки друг домашен любимец.
Предлагаме селекция от хабитати и клетки за хамстери, мишки и джербили проектирани с уникални функции, като много етажи, тунели и колела за бягане.
Не оставяйте клетката на директна слънчева светлина. Температурата може да се качи много бързо. Хамстерите и мишките се чувстват най-добре на нормална стайна температура.
Дори малко дете може да се грижи за хамстер, а клетката му заема съвсем малко място, затова е много популярен домашен любимец за апартамент. За да се чувства добре хамстерът в клетката си трябва да има достатъчно възможности за упражнения. Добре е да има обикновени клончета, по които да се катери, а също тунели, препятствия и колело за бягане, в което да изразходва енергията си. Подът на клетката трябва да е застлан с около 2 см талаш. В поилката винаги трябва да има прясна вода и храна в купичката.
Мишката също е перфектен домашен любимец, не изисква много място и грижи. Мишката се гледа в клетка с гъста решетка, през която да не може да избяга. Добре е в клетката да има поилка, хранилка и къщичка-укритие, а също колело за гризачи, в което тя влиза за да потича. Подът на клетката се покрива с талаш около сантиметър. Мишката се храни с ядки, семена, хляб, сухари, специализирани храни за гризачи, папагалчета и дори с храна за кучета и котки. Може да й се дава сирене или кашкавал, а също ябълка.
Джербилът е активно животно и трябва да му се дава възможност за упражнения. Добре е в клетката му да има колело за бягане. В клетката му винаги трябва да има сено, от което джербилът похапва или си прави гнездо. Джербилът се храни със смески за хамстери, като допълнително може да му се дават плодове и зеленчуци, например ябълка и морков, сушени плодове, краставици, магданоз. Вода се дава с поилка, не се слага в купичка, защото се опитват да я заровят и правят голяма каша в клетката.