Хигиена

Geniko Dog Cat - мокри кърпички зелен чай

40 броя - 30 х 20 см

  • цена 9.50 лв

Лепяща лента GRO 5952

Ø 4,4 x 21,5 cm

Цена 9 лв

Четка за зъби GRO 5939

Размери 19 x 2,5 cm

  • Цена 5.50 лв

Кога за последен път почистихте котешката тоалетна или измихте купичките за храна и вода? Котките правят живота ни интересен, но също така могат да го направят разхвърлян и мръсен. Поддържането на хигиената на домашния любимец е необходимо, за да пазим здравето – и на любимците, и на хората около тях.
6 от 10 заразни болести са зоонотични, което означава че преминават от животните към хората. За да се предпазим от подобни болести често се оказва достатъчна добрата стара хигиена.
Чистете котешката тоалетна редовно, мръсната тоалетна е развъдник на много болести, включително на едноклетъчния паразит, който причинява токсоплазмоза – болест, която причинява подобни на грип симптоми. Котешките тоалетни са също развъдници на интестинални паразити, които могат да бъдат предадени и на хората.
Почистването на котешката тоалетна прекратява натрупването на амоняк, който дразни деликатните мембрани на носа.
Какъв е най-добрият начин да се почиства тоалетната? След като махнете постелката, използвайте мек сапун и напълно измийте и подсушете съда.
За котешки петна от урина, фекалии или повръщано, използвайте ензимен почистващ продукт който ще „изяде“ органичната материя.
Перете редовно леглото на котката. Освен че е магнит за козина, мръсотия, леглото също може да приюти бълхи и ларви на бълхи, кърлежи и други паразити.
Мийте ръцете си след контакт с домашните любимци. Това намалява риска от разпространяване на болести, включително Е коли, салмонела, крипто, гъбички по кожата.
Колко често е добре да се мият купичките за храна и вода на котката? Всеки път като пускате миялната машина, добавяйте и тях към останалите съдове. Колкото по-често, толкова по-добре, в идеалния случай – всеки ден, точно като човешките съдове за храна и вода.