Хигиена

Ferplast NIPPY SCOOP

Ferplast NIPPY SCOOP- лопатка за фекалии

  • 14 лв

L270 - 24 броя торбички за фекалии

L270 - 24 броя торбички за събиране на фекалии

  • 7 лв

Лепяща лента GRO 5952

Ø 4,4 x 21,5 cm

Цена 9 лв

Хигиенна подложка Protective Pad

Размери 60 x 60 x h 1,5 cm

  • 64 лв

Хигиенна подложка Tray Small

Размери 49 x 36 x h 3 cm

  • 35 лв

Чистото куче обикновено е здраво куче, но хигиенните навици трябва да се придобиват още от най-ранна възраст. Хората и кучетата имат различни схващания по въпроса що е чисто, така че режима, който налагаме на кучетата, е противен на тяхната природа. В природата кучетата не си мият зъбите и не вземат вана с шампоан, затова домашните кучета трябва да бъдат приучени от най-ранна възраст на хигиенни навици.

Как да приучим кученцето към миенето на зъби? Първо трябва да привикне към докосването ви. Дръжте кученцето като галите гръбчето му внимателно по посока на растежа на косъма. Погалете също коремчето, краката, вратлето и ушите. Говорете му тихо докато го масажирате. Повтаряйте това в 5 минутни сесии няколко пъти на ден. Когато кученцето свикне да го докосвате, опитайте да използвате мека четка за зъби, за да му почистите зъбите, като го разсейвате с вкусни лакомства, за да го настроите позитивно към заниманието. Ако започне да се съпротивлява, извива, пищи, спрете веднага, но не го пускайте, а продължете да го масажирате и му говорете докато се успокои. След това му дайте вкусно лакомство. Използвайте мека четка и специализирана паста за зъби за кучета. Кучетата не могат да плюят, така че пастата трябва да е безопасна при поглъщане. Чистете зъбите му всеки ден, за да получите най-добър резултат.

Как да приучим кучето да взема душ (вана)? Къпането трябва да е успокояващо събитие – майката успокоява новородените кученца като ги къпе с език. Първо се уверете че водата е с температурата на тялото, не по-топла. Нежно поливайте кученцето, започнете от торса и продължете с краката. Използвайте мокра кърпа за да измиете лицето, без да вкарвате вода в очите. Използвайте бебешки шампоан и нежно сапунисайте козината с него, а после го изплакнете добре.