Играчки за котка

Диспенсър за гранули Carousel

Размери Ø 14,2 x 11,5 cm

 • Цена 42 лв

Драскало PA 5650

Размер  12,5 x 2 x h 38 cm

 • Цена 12

Драскало PA 5652

Размер  45 х 12,5 x 4 cm

 • Цена 18

Драскало от сезал PA 5614

Размер   h 42 х 9 см

 • Цена 28

Драскало от сезал PA 5624

Размер  56 x 20 x h 8 cm

 • Цена 42

Дунапренови топки PA 5208

3 броя х 4 см

 • Цена 9.90

Електронна играчка Crazy Ball

Размери Ø 58 cm

 • Цена 67 лв

Електронна играчка Phantom

Размери Ø 10 x 21 cm

 • Цена 82 лв

Електронна играчка Predator

Размери Ø 61 x 8 cm

 • Цена 82 лв

Електронна играчка Raptor

Размери Ø 48 x 34,5 cm

 • Цена 82 лв

Играчка за котка PA 4998

Размери Ø 0,6 x 40 cm

 • Цена 8.50 лв

Играчка за котка PA 5000

Размери Ø 0,6 x 90 cm

 • Цена 8.50 лв

Искаме нашите любимци да са здрави и щастливи. За домашните котки е важно да получават достатъчни ментални и физически стимули чрез редовна игра и взаимодействие с хората.
Да говорим на котката е наистина важно за нея. Дори котки, които не обичат да бъдат докосвани, имат нужда от взаимодействие с хората, с които живеят. Говорете й бавно, с приятелски тон, най-добре заставайте на нейната височина на очите. Няма значение какво казвате, просто говорете меко и често споменавайте името й. Ако имате повече от една котка, отделяйте поне по няколко минути на ден за да говорите с всяка поотделно.
Игра на гоненица
Котките обичат играта на гоненица, дори порастналите. Ако не им хареса играта, те ще намерят начин да ви го покажат. Докато гоните котката е важно опашката й да е винаги нагоре, което показва, че играта й харесва. Ако опашката й е надолу, значи бяга от вас от страх и може би е добра идея да прекратите играта.
Сменяйте играчките на котката редовно
Точно като хората и котките се нуждаят от разнообразни занимания, добре е да се поддържа интереса им. Любими играчки често са въдицата с перца, малкото кожено мишле, топките, но те харесват също кълбо прежда или смачкана на топка хартия, както и хартиена торба или обикновен кашон.
Добра идея е да сменяте редовно играчките, като приберете старите и извадите нови. Котката, която не ги е виждала известно време и ги е забравила, ги възприема с възобновен интерес.
Котките обожават игра, при която хвърляте играчка, а те я донасят обратно, също като кученца. Играчката трябва да е малка и лека. След като котката се втурне след играчката, окуражете я да ви я донесе обратно, докато това движение стане нормално за нея. Всеки път като ви донесе играчката й давайте малко любимо лакомство-награда.
Знаете ли че вече има игри за котка за таблет?
Движещата се мишка, рибка или разни гризачи ще предизвикат интереса на котката ви.
Игра със светлинка
Котките обичат да си играят със слънчеви зайчета и отражения. Предлагаме играчки с LED светеща мишка, която котката да гони по пода или по стените. Това е добър начин да я раздвижим. След като поиграете с поинтера със светлинки, дайте й някаква реална играчка, която тя да може да хване. Сигурно е невероятно дразнещо да играе само със светлинката, която никога не може да хване.
Създайте за котката място, на което да може да се крие. Осигурете й играчка-тунел например. Има тунели с окачена накрая им играчка, които са невероятно привлекателни места за котките.
Драскалката също е необходимост, котките имат нужда да острят ноктите си и това е чудесно упражнение за тях.
Играчки, в които са скрити лакомства са чудесно забавление за котките и привличат вниманието им за часове докато се опитват да извадят гранулите от тях.