Играчки за куче

Ferplast Puller Midi

Размери  ᴓ 20 см

 • Цена 30 лв

Ferplast Puller Mini

Размери  ᴓ 18 см

 • Цена 25 лв

Ferplast Puller Standard

Размери  ᴓ 28 см

 • Цена 52 лв

Гирички PA 5544

Размери Ø 4 х 10.5 см

 • Цена 8.90 лв

Диспенсър за гранули Carousel

Размери Ø 14,2 x 11,5 cm

 • Цена 42 лв

Диспенсър за гранули PA 6408

Размери 12,5 x 5,5 x h 4 cm

 • Цена 14.90 лв

Диспенсър за гранули PA 6460

Размери Ø 16,2 x 3,4 cm

 • Цена 16.90 лв

Зеленчуци PA 5548

Размери 6 x 6 x h 10 cm

 • Цена 9.90 лв

Играчка PA 5539

Диаметър Ø 7 cm

 • Цена 9.90 лв

Играчка PA 5570

 • Цена 9.90 лв

Играчка за куче PA 6417

Размери Ø 4 x 19 cm

 • Цена 14.90 лв

Играчка за куче PA 6419

Размери Ø 3 x 32 cm

 • Цена 14.90 лв

Играта е естествено поведение за кучето. Повечето кучета придобиват деструктивни навици ако нямат играчки.

Интерактивни играчки и пъзели за куче – подобно на диспенсърите за лакомства, интерактивните играчки предлагат ментална стимулация на кучето. Пъзелите за куче са предназначени за активна стимулация на мисленето при кучето, те съдържат отделения за храна и механизми, криещи храната или лакомствата и се налага кучето да измисля начини как да стигне до храната. Интерактивните играчки и пъзели са чудесен начин за усвояване на нови когнитивни умения, като ученето е бързо и забавно поради това че кучето постоянно получава лакомства-възнаграждения.

Топката е задължителна играчка за всяко куче, което обича да играе на хвърли и донеси. Обикновена тенис топка върши работа за повечето породи. За много малки кученца може да се наложе да изберете по-малка топка, например такава с диаметър 4 или 5 см. Не давайте много малка топка на голямо куче, за да не се задави с нея.

Фризбита и катапулти – кучетата, които обичат играта хвърли и донеси, харесват фризбита. Различните начини, по които лети диска на фризбито, предотвратяват скуката при кучето и предоставят разнообразие от упражнения и скокове за него. Катапултът е удобен ако не можете да се навеждате за да вдигате топката или ви боли ръката и не искате да я хвърляте силно – катапултът помага да я изпратите далеч  с лекота.

Плюшени играчки – много кучета обожават плюшените си играчки. Разнасят ги наоколо като бебета или ги душат като плячка. Често вътре в плюшената играчка има дрънкалка или пищяща свирка. Много кучета обичат да разнасят и разтърсват плюшената си играчка, сякаш се опитват да я убият. Наблюдавайте кучето когато играе с плюшени играчки, за да не погълне части от тях. Плюшените играчки не издържат дълго при агресивно дъвчещи кучета, но пък могат да им доставят голямо удоволствие.

При агресивно дъвчещи кучета подходящи са дървените играчки или играчки от твърда гума.

По-тънките винилови пищящи играчки или пластмасови играчки са подходящи за кучета, които дъвчат по-малко. Предимството на тънките пищящи играчки е, че са по-евтини от плътната твърда гума. Неприятното при тях е, че обикновено не издържат дълго и се скъсват по-лесно.

Въжени играчки – направени от плетено въже, понякога имат гумени или пластмасови елементи. Използват се за донасяне, теглене с кучето или просто за дъвчене. Много кучета обожават въжените си играчки, докато други не им обръщат никакво внимание. Като цяло не се препоръчват, защото приучват кучето да къса материи и платове. Навик, който може да се пренесе върху мебелите и дрехите ви.

Играчки за дърпане – много кучета обожават играта на теглене и дърпане, тя е част от хищническите инстинкти, които са им останали и е чудесно ментално и физическо упражнение за кучето. Изберете такава играчка, която е с комфортна за вас дръжка, за да ви е удобно да я държите, а също да е лесно за кучето да я захапе и тегли. Играчката за дърпане трябва да е достатъчно здрава да издържа много теглене.

Плаващи играчки – чудесни за куче, което обича да плува. Направени от плаващи водоустойчиви материали, те са лесни за намиране във водата и кучето обожава да плува след тях и да ги носи обратно при вас.

Диспенсъри за лакомства – предлагат много забавления за кучето, а също удоволствие, ментална стимулация и канализиране на енергията. Някои от тях се пълнят с гранули и кучето ги гони за да освободят гранула, а други служат като държачи за кокали за дъвчене. Тези играчки осигуряват забавление за кучето с часове.