Клетка за папагал

Ferplast Expert 100 - клетка за папагал

Ferplast Expert 100 - клетка за папагал - 124,5 x 100 x h 156 cm - 1450 лв

Ferplast Expert 70 - клетка за папагал

Ferplast Expert 70 - клетка за папагал - 94,5 x 81 x h 156 cm - 1085 лв

Ferplast Gala - клетка за птици

Ferplast Gala - клетка за птици - 30x50x75,5см - 190 лв

Ferplast Greta Black - клетка за папагал

Ferplast Greta Black - клетка за папагал 69,5 x 44,5 x h 84 cm - 295 лв

Ferplast Sonia Grey - клетка за папагал

Ferplast Sonia Grey - клетка за папагал 61.5 x 40 x h 65 cm- 180 лв

Ключалка Ferplast FPI 4312

Заключалка за клетка

  • 16 лв

Поставка F54 за Bali Diva

Размери h 85,5 cm

  • Цена 98 лв

Поставка F61 за Regina Katy

Размери h 85,5 cm

  • Цена 64 лв

Поставка Sumet 63 за Greta

Размери 66,5 x 43 x h 70 cm

  • Цена 198 лв

При клетките за папагали правилото е да купите най-голямата, която можете да си позволите.
За предпочитане е да има хоризонтално разположени решетки, по които птицата да може да се катери и упражнява и по които също така ще е лесно да закачате играчки. За папагала е нежелателно да бъде затворен в малка клетка, това може да доведе до разрушително поведение, като пищене, хапане, тежки психологически нарушения, както и самоотскубване на перата едно по едно.
Освен това е добре да изберете маркова клетка, с гарантиран произход, задължително направена от нетоксични материали, каквито са повечето от клетките, предлагани в нашия магазин. Те са много по-безопасни и изглеждат по-добре от евтините алтернативни продукти.
Клетките са два основни вида:
Отварящи се отгоре клетки – отварящите се клетки са много популярни сред любителите на папагали, защото свалящият се покрив и кацалката отгоре дават на папагала много място да протегне крилата си и да се раздвижи. Ако обаче папагалът не е добре обучен все още, да бъде свален обратно в клетката може да се окаже трудна работа.
Клетки със солиден покрив – клетката може да има или плосък покрив или такъв с формата на купол. Този тип клетка не се отваря отгоре и няма прикачени над нея кацалка и купи за хранене. Клетката с формата на купол може да затрудни стопаните докато се опитват да хванат папагал, който се крие в купола.
Повечето клетки за папагал са или прахово боядисани или направени от неръждаема стомана.
Един от най-важните проблеми, свързани с клетката, е леснотата за почистване. Ако клетката е лесна за почистване, вероятно ще я чистите по-често, осигурявайки по този начин по-здравословна среда за пилето си. Леснотата за почистване и безопасността на клетката са далеч по-важни от привлекателността й. Изберете клетка с изваждащи се долни табли, което неимоверно улеснява почистването.