консерви

ND Cat Quinoa Urinary 80g

  • 80g - 6.90 лв

Четете етикета на котешката консерва.
На първо място трябва да съдържа название на конкретен вид месо – например пиле, телешко, риба тон, заек. Продуктите с по-ниско качество ще съдържат на първо място нещо като „птичи протеин“ или зърно и зърнени продукти.
Етикетът често посочва за какво е полезна храната, например може да пише „полезна за бъбреците“ или „полезна за уринарния тракт“
Изберете марка, която предлага много варианти, премиум продукт, който се предлага с разнообразни вкусове, като риба, пилешко, телешко, и прочие, и предлага широк списък от специални продукти фокусирани върху специфична нужда, като уринарно здраве, превенция срещу космени топки, продукти за възрастни котки.
Изберете премиум бранд – компания, която е била дълго време на пазара и е усъвършенствала методите си, а също така е доказала качествата си. Подобна компания е малко вероятно да изчезне от пазара и да ви остави без храната, с която котката ви е свикнала.
За да смените храната на котката, подхождайте бавно, стъпка по стъпка. Сложете малко от новата храна точно до старата на обичайното място, където храните котката. Оставете я да разгледа новата храна и да си избере какво да яде.
Постепенно сменяйте старата храна с новата. През време на преходния период продължавайте да слагате от новата храна докато все още има и от старата. След няколко дни сложете само от новата храна и изчакайте няколко часа да видите дали котката ще я изяде. Ако не се храни, след няколко часа сложете пак от старата храна. Преходния период може да отнеме до няколко седмици, бъдете търпеливи.