консерви

Как да изберем консервирана храна за кучето си

Консервираната храна, както и паучовете, са чудесна алтернатива на сухата гранулирана храна. Въпреки че са малко по-скъпи, мокрите храни са по-вкусни от сухата храна и могат да помогнат за стимулиране на апетита на много капризните кученца. Мокрите храни съдържат същите съставки като сухите, но не в същите количества. Мокрите храни обикновено съдържат повече прясно месо, птиче, риба или животински субпродукти, заедно с протеини извлечени от зърно. Мокрите храни имат дълъг срок на годност преди да бъдат отворени, но веднъж отворени трябва да се съхраняват в хладилник и имат доста кратък срок в който могат да се използват, за разлика от сухата гранулирана храна. Коя е най-добрата мокра храна за кучето, също както и при сухата гранулирана храна, зависи от това в какъв етап от живота си е кучето, порода, специфични хранителни нужди, потенциални алергии. При колебание се посъветвайте с ветеринар.

Колко храна да давам на кучето си

Затлъстяването при кучетата е все по-голям проблем и е свързано и води до много други здравословни проблеми при кучетата. За щастие на нашите любимци, обикновено сме много по-дисциплинирани при контролиране на тяхната диета, отколкото при контролиране на нашата собствена.

Да разберем колко точно храна да даваме на кучето и какво е здравословното тегло на нашето куче, са малко трудни въпроси. Много собственици без да искат прехранват своите любимци, ето защо е важно да водим кучето редовно на преглед и да обсъждаме с ветеринаря общото му състояние. Насоките върху опаковката на храната са точно това – насоки. Някои кучета може да имат нужда от повече храна от препоръчителната, докато други може да нямат нужда от толкова много храна, колкото опаковката препоръчва. Нивото на активност, сезона, кърмене, болести, и много други фактори са от значение когато преценявате от колко храна има нужда кучето.