Козметика

Geniko Dog Cat - мокри кърпички зелен чай

40 броя - 30 х 20 см

  • цена 9.50 лв

Четка за зъби GRO 5939

Размери 19 x 2,5 cm

  • Цена 5.50 лв

Най-добрият начин да се почисти котката е котешкият шампоан. Не използвайте човешки шампоан върху котки. Шампоаните за хора не са безопасни за котката и могат да увредят деликатната й козина. Вместо това използвайте шампоан специално предназначен за котки.
Къпете я във вода с температурата на кожата, не в прекалено топла вода. Започнете от шията й и нежно масажирайте шампоана към опашката. Избягвайте лицето, очите и ушите. Лицето и ушите почистете с мокра кърпа. Изплакнете добре козината от шампоана и подсушете.
Много котки не обичат да се къпят – те обожават капещите кранове на мивката, но мразят да бъдат потапяни във вода. За щастие повечето котки се самопочистват ежедневно, така че се нуждаят от баня само понякога. Има и решения за почистване на котката, които не включват мокренето й.
Друг начин да се почисти котката е да се ползва сух шампоан. Те са два вида – като пудра и като пяна. Пяната се нанася равномерно върху козината, втрива се в нея, а след това се отстранява със суха кърпа. Много е лесно и бързо и специализираните продукти са напълно безвредни за котката. Пудрата се поръсва в основата на косъма, в корените, след това се изчетква с четка.
Може също да почистите котката с мокри кърпи. Избършете котката от главата до опашката с мокра кърпа. Повторете при нужда, използайки нова кърпа. Това елиминира мръсотии, излишна козина, намалява космените топки от косми, които попадат в стомаха.