Малки животни

Ferplast Aladino Large

Ferplast Aladino Large - до 3 кг

  • 32 лв

Ferplast Aladino Medium

Ferplast Aladino Medium - до 2 кг

  • 28 лв

Ferplast Aladino Small

Ferplast Aladino Small - до 500 грама

  • 12 лв

Ferplast Arena 100

Ferplast Arena 100 -  100 x 62,5 x h 51 cm

  • 295 лв

Ferplast Arena 120

Ferplast Arena 120 -  125 x 64,5 x h 51 cm

  • 365 лв

Ferplast Arena 80

Ferplast Arena 80 -  82 x 52 x h 45,5 cm

  • 245 лв

Ferplast ATLAS 10 - 48 x 32,5 x h 29 cm

Ferplast Atlas 10 - транспортна чанта

  • 45 лв

Ferplast ATLAS 10 EL - 48 x 32,5 x h 29 cm

Ferplast Atlas 10 EL - транспортна чанта

  • 32 лв

Ferplast ATLAS 10 Open - 48 x 32,5 x h 29 cm

Ferplast Atlas 10 Open - транспортна чанта

  • 59 лв

Малки домашни животни са животинки като джербили, хамстери, порчета и зайчета. Много хора предпочитат да си вземат малко животинче вместо куче или котка, защото са по-лесни за отглеждане и не изискват толкова внимание. Може би имате малко място и не можете да гледате голямо животно, няма ви по цял ден и не можете правилно да се грижите за куче или котка или просто предпочитате малко животинче с по-малка нужда от грижи. Малките животинки също са страхотна компания. Как да изберем за какво малко животинче да се грижим?
Хамстер – хамстерът е предимно нощно активно животинче. Той има нужда от играчки като въртящо се колело, което да кара и от клетка с много тунели, по които да тича. Повечето малки животинки са плячка на хищници в природата и затова имат нужда от укрития. Хамстерчето ви ще се чувства отлично в клетка с къщичка, в която може да се крие ако реши. Ако работите много часове през деня и сте у дома предимно вечер, хамстерът може да е идеален за вас, той е чудесна компания във вечерните часове. Хамстерите имат нужда от малко грижи и могат сами да се забавляват с колело за хамстер, тунели и играчки. Те имат нужда от клетка със солидно дъно удобно тапицирано с талаш.
Морско свинче – Много по-активни са от хамстерите и имат много по-изразена личност. След като веднъж опознаете прасенцето си, ще можете по всяко време да кажете дали е щастливо, сърдито, тъжно или развълнувано. За разлика от хамстера, който си прекарва чудесно в клетката, морското свинче се нуждае от много място за тичане. Клетка със странична вратичка, която оставяте по цял ден отворена е идеална за морското свинче – то ще може да излиза и да прави обиколки на апартамента или къщата дори когато ви няма. Нещо повече – морското свинче може да се тренира да изпълнява команди срещу лакомство, например да прави кръгче, то чува и разбира командата и е щастливо да я изпълни.
Зайче – зайчето е всъщност темпераментно животно и не е много лесно за отглеждане. Те имат нужда от клетка, в която да спят и да се хранят, но и място да тичат и да играят в безопасност. Зайците са плашливи животни, имат нужда от укрития, където да се чувстват в безопасност от хищниците. Освен това в идеалния случай зайците се нуждаят от компания, от второ зайче, за да са напълно щастливи физически и емоционално.
Чинчила – чинчилата е сладко гушкаво малко животно. Това са изключително интелигентни същества с щастлив характер. Веднъж като ги опознаете, ще откриете че дори може да ги дресирате да изпълняват команди срещу подходящо лакомство. Подобно на хамстера, чинчилата е нощно животно и не е много подходяща за малки деца, които си лягат рано.
Чинчилата не изисква много грижи, но се нуждае от сравнително голяма клетка с пясъчна баня в нея. Чинчилите много обичат пясъчната си баня, така че ако отглеждате такова животинче, бъдете готови да чистите пясък редовно. Чинчилата, подобно на морското свинче и зайчето, има нужда от втора чинчила за компания.
Мишка и плъх – мишките са интересни за наблюдаване, те са активни и игриви, катерят се, тичат из тунели и правят шоу за децата. Но са доста бързи и не са лесни за хващане. Ако искате да имате малко животинче, което детето лесно да хваща и гушка, може да изберете плъх. Плъховете са много социални същества, те са високо интелигентни и са еднакво подходящи за малки деца и за възрастни хора. Ако не получават внимание, обаче, се депресират и това съкращава живота им.
Плъховете се нуждаят от повече пространство, отколкото мишките. Докато мишката е щастлива в аквариум, плъхът има нужда от клетка на много нива, подобно на тази, която бихте избрали за хамстер.
Порчето е месоядно, като котката, дори ги хранят с котешка храна. И има характер подобен на този на котката – Независимо, любопитно, пакостливо. Те са чудесни домашни любимци, тъй като са много енергични и интелигентни. Децата особено много обичат порчета и ако са правилно дресирани, могат да се превърнат в лоялен домашен любимец, който се нуждае от съвсем малко грижи. Имайте предвид обаче, че са много любопитни и домът ви трябва да бъде обезопасен за порче – всичко потенциално опасно да бъде преместено извън обсега им.