медицински храни

Как да подберем кучешка храна за малки и големи породи

Малките породи кучета и големите породи имат различни хранителни нужди. Големите породи са по-често склонни към мускулно-скелетни проблеми, в сравнение с малките породи и затова се нуждаят от специална храна за големи породи кучета, съдържаща балансирани съставки, които се грижат за ставното и мускулно-скелетното им здраве. И това е особено валидно за подрастващите кученца от едри породи.
Малките породи, от друга страна, могат да се задавят с големи гранули, а имат и свои собствени хранителни изисквания, които могат да бъдат задоволени с храни за дребни и той породи. Посъветвайте се с ветеринаря си и проучете конкретната порода на вашето куче, за да разберете дали има някакви по-особени хранителни нужди.

Как да подберем кучешка храна за подрастващи кученца
Хранителните нужди на кучетата варират през различните етапи от живота им. Бебетата имат различни хранителни нужди в сравнение с възрастното куче, а застаряващите кучета имат собствени хранителни изисквания. Повечето компании за производство на кучешка храна предлагат специално формулирани храни за подрастващи кученца от мини, средни и едри породи, както и за всички етапи от живота на кучето, улеснявайки избора ви.
Подрастващото кученце има специфични хранителни нужди и това е особено валидно за кученцата от едри породи. Техният растеж трябва да бъде наблюдаван внимателно за да се избегнат проблеми със ставите и развитието на костите. Храните обозначени като Large Breed Puppy могат значително да ви улеснят и помогнат. Най-добрата храна за вашето кученце зависи от породата и възрастта му. Винаги се консултирайте с ветеринар за препоръки за хранене ако гледате бебе куче.

Как да изберем кучешка храна при специални нужди
Алергиите, чувствителния стомах, диабета, уринарните проблеми, бъбречните проблеми засягат и кучетата, също както и хората. Храненето на куче със специални диетични нужди може да бъде проблематично. Най-доброто, което можете да направите, е да се консултирате с ветеринар за това как да помогнете на кучето си.