Мода за куче

Адресник PA 6510

Размери 1 х 3 см

  • Цена 3.40

Бижу PA 6511

Размери 1 х 3 см

  • Цена 8.40

Обувки за куче Dog Shoes Large

Размер 8 x 9 x h 10 cm - 2 броя Цена 31 лв

Обувки за куче Dog Shoes Medium

Размер 7 x 8 x h 9 cm - 2 броя Цена 29 лв

Обувки за куче Dog Shoes Small

Размер 6 x 7 x h 8 cm - 2 броя Цена 28 лв

Обувки за куче Dog Shoes XLarge

Размер 9 x 10 x h 11 cm - 2 броя Цена 32 лв

Обувки за куче Dog Shoes XXLarge

Размер 10 x 11 x h 14 cm - 2 броя Цена 33 лв

Обувки за куче Trekking Large

Размер  8.5 x 7 x h 12 cm - 4 броя Цена 54 лв

Обувки за куче Trekking Medium

Размер 8 x 6.5 x h 11 cm - 4 броя Цена 54 лв

Обувки за куче Trekking Small

Размер 6 x 7 x h 10 cm - 4 броя Цена 54 лв

Обувки за куче Trekking XLarge

Размер  8 x 9 x h 14 cm - 4 броя Цена 54 лв

Панделки и шноли PA 6507

Размери 4 х 2 см

  • 8.90

Да облека ли зимно палто на кучето си?

С падането на температурите много собственици на кучета се чудят дали любимецът им има нужда от палто или пуловер. Не всички породи се нуждаят от палто, в някои случаи допълнителното затопляне на кучето може повече да навреди, отколкото да помогне.

Често решението е взето чисто емоционално. На нас ни е студено, затова обличаме кучето. Тъй като повечето породи изискват извеждане за разходка и ходене до тоалет, повечето собственици предпочитат да облекат кучето докато е време, преди да е настинало.

Когато се съмнявате дали кучето има нужда от палто, по-добре да го облечете. Винаги може да свалите палтото при нужда. Ако навън е студено и забележите, че кучето трепери, търси топлина, накуцва, движи се съвсем бавно, значи е време да го приберете на топло.

Възрастта на кучето, здравният статус и аклиматизацията към ниски температури също имат значение. Много възрастни, много млади и болни кучета може да имат проблеми с терморегулацията дори при леко хладно време, докато здравото възрастно куче може да се чувства много щастливо и игриво и в най-студената зима.

Малките породи обикновено имат нужда от палто. Породи като чихуахуа, той териери, мини пинчери, а също породи с много фина козина като уипет или грейхаунд имат нужда от допълнително затопляне с палто.
От друга страна големи кучета с двойна козина – с подкосъм и дълъг косъм, рядко имат нужда от зимно палто. Следните породи рядко се налага да носят палто: Хъски, Нюфаундленд, Чау-чау, Померани, Комондори, Бернско планинско куче, Коли, Пиренейско планинско куче

Как да изберем палто за кучето?
Веднъж след като сме решили че е време да облечем кучето, трябва да решим от какъв вид палто има нужда. Добър избор са палтата тип скиорско яке – пазят от студ, сняг, дъжд, маслоустойчиви, водоустойчиви, устойчиви на надраскване, меки отвътре и много устойчиви отвън.

Но преди да поръчате палто трябва да премерите вашето куче, защото размерите са специфични за всяко конкретно животно. Дължината на гърба е най-важния показател, а също обиколката на гръдния кош точно зад предните крака.

Искате да сте сигурни, че палтото не е твърде стегнато че да пречи на кучето да се движи и че не е твърде голямо и широко, та да пада от него или да му пречи да се чувства нормално.