Нашийник и повод

Ferplast Jogging Large - нагръдник и повод

Комплект нагръдник и повод за гризач, коте, мини куче

 • 28 лв

Ferplast Jogging Medium - нагръдник и повод

Комплект нагръдник и повод за малък гризач

 • 25 лв

Ferplast Jogging Small - нагръдник и повод

Комплект нагръдник и повод за малък гризач

 • 24 лв

Ferplast Jogging XLarge - нагръдник и повод

Комплект нагръдник и повод за гризач, коте, мини куче

 • 29 лв

Ferplast Ny Rab - повод за зайци

Комплект нагръдник и повод

 • 18 лв

Звънчета PA 5510

2 броя

 • Цена 5.20 лв

Нашийник или нагръдник за котка – какви са аргументите в полза на едното и другото?
Котешките нашийници са начин за идентифициране на котката, особено ако се загуби и някой друг я намери. Ще могат да я върнат лесно на собственика, ако върху нашийника й са написани име и телефон за контакт. Някои хора, обаче, смятат че нашийникът за котки не е препоръчителен. Първо защото котката се съпротивлява на идеята да носи нашийник преди да привикне с него. Котката може да полудее когато за пръв път й сложите нашийник. В това отношение нагръдникът е за предпочитане – той обгръща котката в мека прегръдка и не предизвиква такава съпротива у нея, като нашийника. Освен това котките като цяло не обичат да носят нашийници и могат да го свалят при възможност.
Разбира се, има много типове котешки нашийници, какъв да изберем?

 • Нашийник със звънче – това е един от най-традиционните нашийници за котка. Някои хора много държат котката им да носи такъв – предупреждава ги накъде се е насочила котката, а също така звънчето е предназначено да плаши птичките, та котката да не може да ги хване.
 • Противопаразитен нашийник – тези нашийници излъчват субстанции, които прогонват или убиват бълхите. Използват се само ако подозирате че котката ви има бълхи или забележите по нея следи от ухапвания. Предлагаме натурални решения, базирани на естествени съставки и безвредни за котката.
 • Самооткачащи се котешки нашийници – това са нашийници със закопчалка, която се откача ако бъде поставена под натоварване. Предимство е ако котката се закачи някъде – на клон на дърво, храст, ограда и не може да се освободи сама. Когато котката започне да се дърпа или увисне и нашийникът се натовари, закопчалката му се откопчава и пуска котката да си тръгне.
 • Нашийници с таг за идентификация – често собствениците на котка, която излиза навън предпочитат тя да носи идентификационен таг с информация за контакт. Той може да бъде капсула или плочка, върху която са написани различни видове информация, като телефона ви например.
 • Котешки нагръдници – много котки предпочитат да носят нагръдник вместо нашийник. Съпротивата им от първоначалното поставяне на нагръдник е много по-малка в сравнение с тази при нашийника. Нагръдникът трябва да е направен от мек материал и да пасва добре на котката, без да я стяга прекалено. Правилото е да можете да пъхнете два пръста между нагръдника и котката. Нагръдникът дава на котката свобода за движение, а същевременно за нея е много трудно да се измъкне от него.