Нашийници и поводи

CHROME CS1516 - нашийник душач

Метална верига, фина

  • 6.90

CHROME CS1518 - нашийник душач

Метална верига, фина - 38 см

  • 8.40

CHROME CS1570 - нашийник душач

Метална верига, фина - 42 см

  • 9.40

CHROME CS1572 - нашийник душач

Метална верига, фина - 48 см

  • 10.40

CHROME CS1624 - нашийник душач

Метална верига, фина - 50 см

  • 12 лв

CHROME CS1676 - нашийник душач

Метална верига, фина - 54 см

  • 16 лв

CHROME CS1728 - нашийник душач

Метална верига, фина - 60 см

  • 18 лв

CHROME CS1730 - нашийник душач

Метална верига, фина - 64 см

  • 19 лв

CHROME CSP30120 - нашийник душач

Метална верига, едра - 44 см

  • 9 лв

CHROME CSP30122 - нашийник душач

Метална верига, едра - 50 см

  • 12 лв

Как да изберем нашийник за кучето

В зоомагазините има огромен избор от нашийници и поводи за кучета, изборът може да е объркващо голям за собствениците на кучета. Има толкова опции – брандове, дизайни, материали, как да изберем най-доброто и подходящото за нашето куче?
Трябва да преценим различните показатели, които са най-важни и подходящи за нас.

1 Избор на стил на нашийник – всеки ден ли ще ползвате нашийника, за тренировки? За разходки? С декоративни цели? Ето основните типове нашийници, сред които можете да избирате:
–        Нашийник със закопчаваща се катарама – това е традиционен тип нашийник, който има дупки и закопчаваща се в тях катарама, подобно на колан на човек. Този тип катарами се срещат при кожените нашийници и тези направени от здрава найлонова материя.
–        Нашийник с щракващо закопчаване – това е много разпространен тип нашийник, може би най-удобния, защото позволява с една ръка и без усилие да го разкопчеете и свалите. Като цяло закопчалката държи здраво, но когато бъдат стиснати и дръпнати, кукичките освобождават нашийника лесно и бързо.

–        Метален нашийник – много удобни за стопаните, здрави и издържливи, тези нашийници могат да се окажат нараняващи врата или козината на кучето. Консултирайте се с ветеринар преди да изберете такъв нашийник.
–        Нагръдник – нагръдникът е опция, която да предпочетете ако имате много здраво дърпащо се куче. Нагръдникът не натоварва шията на кучето, а прехвърля напрежението като го разпределя равномерно върху гърдите на кучето – идеален начин да го контролирате без да рискувате да се нарани.

2. Изберете материал за нашийника
– кожа – кожата е традиционен материал за кучешки нашийник. Има нещо много елегантно и класическо в кожените нашийници. Често омеква с времето и под влияние на естественото омазняване от козината на кучето.
– найлон – найлонът е един от най-разпространените материали, от него са направено повечето видове кучешки нашийници. Много здрав, по-евтин от другите материали, найлонът позволява голям избор на  цветове и дизайни. Чудесен избор за малки кучета или за кучета с по-чувствителна козина. Но найлонът не е перфектен за всяко куче. Ако имате куче, което прекарва много време навън, може би е по-добре да предпочетете кожа или водоустойчив винил.
– водоустойчив винил – този покрит в винил полиестерен материал е много удобен при работещи и ловни кучета. Върху тези нашийници може да се пише с водоустойчив маркер – можете да напишете името на кучето и ваш телефон за контакт. Освен това са в ярки неонови цветове, за да се виждат от голямо разстояние. Чудесен материал за активни кучето, особено за обичащите водата породи.
– светещи нашийници – ако сте заети по цял ден и имате възможност да разхождате кучето предимно по тъмно, светещият нашийник е чудесна опция за вас! Дава допълнителна сигурност в тъмните часове от денонощието и ви помага да виждате къде е кучето ако се отдалечи от вас.