Преносни чанти

Ferplast Aladino Large

Ferplast Aladino Large - до 3 кг

  • 32 лв

Ferplast Aladino Medium

Ferplast Aladino Medium - до 2 кг

  • 28 лв

Ferplast Aladino Small

Ferplast Aladino Small - до 500 грама

  • 12 лв

Ferplast ATLAS 10 - 48 x 32,5 x h 29 cm

Ferplast Atlas 10 - транспортна чанта

  • 45 лв

Ferplast ATLAS 10 EL - 48 x 32,5 x h 29 cm

Ferplast Atlas 10 EL - транспортна чанта

  • 32 лв

Ferplast ATLAS 10 Open - 48 x 32,5 x h 29 cm

Ferplast Atlas 10 Open - транспортна чанта

  • 59 лв

Ferplast ATLAS 20 - 58 x 37 x h 32 cm

Ferplast Atlas 20 - транспортна чанта

  • 59 лв

Независимо дали ще водите животинчето си на ветеринар или планирате семейна ваканция, транспортната чанта е важен аксесоар. Ще ви трябва начин да го транспортирате безопасно. За щастие се предлагат много разновидности и лесно ще намерите такава транспортна чанта, която ще ви върши работа.
Компилирали сме кратък справочник как да изберете преносима чанта за домашния любимец. Животинчето не може да бъде оставено да скита свободно из автомобила, влака или из самолета.
Транспортната клетка ще го пази на безопасно място, ще му осигури достатъчна вентилация и ще е достатъчно удобна, за да прекара в нея животинчето няколко часа.
Основни неща, които да прецените преди да купите клетка или транспортна чанта за домашния си любимец:
Размер – животинките се чувстват в безопасност в по-малки чанти и по-компактната преносилка може да е добър избор за вашия домашен любимец. Искате обаче също така да му е удобно и да може да се движи из чантата, така че уверете се че не е съвсем малка и тясна.
Издържливост – животните не винаги харесват да бъдат затваряни в транспортна чанта и могат да се опитат да си проправят път навън като я драскат и хапят. Следователно ви трябва нещо издържливо. Повечето чанти са направени или от здрав найлон, или от метал и пластмаса – все издържливи и устойчиви на хапане материали.
Преносимост – чантата трябва да бъде удобна за носене. Някои чанти имат допълнителни колани за носене през рамо или удобни дръжки.
Вентилация – дори няма смисъл да се споменава, че транспортната чанта трябва да е добре вентилирана. Това е особено важно ако животинчето ще прекара в нея много време, например ако го пренасяте със самолет. Искате да сте сигурни че ще му е удобно през цялото време.
Достъп – повечето транспортни чанти имат вратичка отпред, през която да извадите животинчето. Тези вратички вършат работа, но животното може да се изплаши и да не иска да излезе, например при ветеринаря. Следователно чанта, която се отваря отгоре, такава с капак, може би ще ви свърши по-добра работа, защото лесно ще извадите животинчето, без да се налага да бъркате под неудобен ъгъл.
Лесно почистване – без съмнение чантата може да се изцапа, особено ако животинчето ще прекара в нея много време, затова е добре да изберете чанта, която е лесна за почистване.