Препарати за вода

Ferplast BLUSTART - бактериален активатор

Ferplast BLUSTART - бактериален активатор

  • 38 лв

Неопитните акваристи понякога подценяват кондиционера за вода – преди да сложат чешмяна нова на рибките в аквариума. Повечето хора разбират, че рибките са чувствителни към температурните флуктуации на водата и биха се уверили, че температурата на водата е подходяща за техните рибки, но са склонни да подценяват факта, че в чешмяната вода има някои химически добавки, вредни за рибките.
Водата в много градове е третирана с хлор, за да стане безвредна за употреба от хората. Може да е напълно безвредна за хората, но не е безопасна за рибките.
Високите нива на хлор във водата могат да разрушат чувствителните дихателни мембрани на рибките и те да спрат да дишат, дори ниски нива на хлор дразнят рибките и им причиняват вреда. Много рибки умират в резултат от това, че водата, в която плуват, не е третирана с кондиционер за вода, който да я направи годна за тях. Тези, които оцеляват, преживяват много стрес. Аквариумната вода трябва да бъде правилно кондиционирана преди рибките да бъдат пуснати в нея. За щастие има много качествени аквариумни продукти на пазара, те правят подготовката на водата за рибки много лесна.
Тетра Аква Сейф – кондиционер и дехлораминатор
Тетра е реномиран производител на аквариумно оборудване, а техният кондиционер за аквариуми е много популярен продукт. Кондиционерът на Тетра не просто премаха хлора от водата, но също премахва вредните тежки метали от водата. Полезен е за рибките, защото добавя слузест слой към мембраните им, който им помага да се лекуват по-бързо и служи като щит срещу вредните токсини във водата. Този кондиционер е много концентриран и съвсем малко количество е достатъчно за третиране на аквариума.
Той е много икономичен избор – евтин и изгоден
С малко количество третирате много вода
Най-добрата практика е да смесите кондиционера с водата още преди да я налеете в аквариума, а не след това. Напълнете кофа с водата, която ще сипете в аквариума, добавете кондиционер за вода, разбъркайте добре и изчакайте няколко минути, след това добавете новата вода към аквариума.
Аквариумен кондиционер трябва да се използва всеки път когато сменяте водата в аквариума или чистите аквариума и извършвате частична смяна на водата. Трябва да бъде използван и при началното стартиране на аквариума.