Риби

BLU 6811 - термометър за аквариум

BLU 6811 - термометър за аквариум

 • 6 лв

Ferplast AirFizz 100 - помпа за въздух

Ferplast AirFizz 100 - помпа за въздух 100 литра на час

 • 42 лв

Ferplast AirFizz 200 - помпа за въздух

Ferplast AirFizz 200 - помпа за въздух 200 литра на час

 • 58 лв

Ferplast AirFizz 400 - помпа за въздух

Ferplast AirFizz 400 - помпа за въздух 400 литра на час

 • 64 лв

Ferplast AirFizz 50 - помпа за въздух

Ferplast AirFizz 50 - помпа за въздух 50 литра на час

 • 35 лв

Ferplast Blu 9003 - кепче

Ferplast Blu 9003 - кепче за аквариум 7,5x32cm.

 • 4.50 лв

Ferplast Blu 9005 - кепче

Ferplast Blu 9005 - кепче за аквариум 12x38cm.

 • 6.50 лв

Ferplast Blu 9025 - сифон

Ferplast Blu 9025 - сифон за аквариум

 • 25 лв

Ferplast Blu 9030 - родилка

Ferplast Blu 9030 - родилка

 • 18 лв

Ferplast Blu 9031 - магнитна гъба

Ferplast Blu 9031 - магнитна гъба

 • 18 лв

Ferplast Blu 9036 - магнитна гъба

Ferplast Blu 9036 - магнитна гъба

 • 28 лв

Ferplast Blu 9038 - магнитна гъба

Ferplast Blu 9038 - магнитна гъба

 • 48 лв

Кои са най-лесните за отглеждане рибки от начинаещия акварист?
Гупа – познати по целия свят малки рибки. Разпространена аквариумна рибка, която всеки акварист е гледал в някакъв етап от кариерата си. Много евтини, лесни за гледане. Имат ярки цветове, красиви опашки, малка нужда от грижи и спокоен темперамент. Ядат всякакви храни за риби – люспи, гранули, артемия, дафния, нямат особени претенции към качеството на водата – идеални са за начинаещия акварист.
Молинезия – много евтини и лесни за гледане малки рибки. Игриви, енергични и чудесни за начинаещия акварист.
Данио – лесни за хранене и евтини аквариумни рибки – трябва да купите поне 5 заедно, защото живеят на ята и ако оставите рибката сама, тя много ще се стресира. Подходящи за новаци, които не знаят как да стартират аквариум. Ятото рибки изглежда невероятно красиво в аквариума. За предпочитане е да се гледат в аквариум с капак, защото имат тенденция да скачат. Всеядни – ядат почти всичко, могат да бъдат хранени с всякакви люспи, червеи и замразена храна.
Бета – не купувайте две мъжки едновременно, ако имате само един аквариум, защото се бият до смърт. Сиамската бойна рибка, наречена бета, е най-популярната рибка в сладководната акваристика. Причината е нейната красота, дълги воални перки и фактът, че няма нужда от голям аквариум за да се чувства добре, няма нужда и от подаване на кислород – има лабиринтов орган, който й помага да диша на повърхността на аквариума. Всеядна рибка – яде едновременно животинска и растителна храна под формата на люспи.
Сомчета – дънни рибки, които се хранят с остатъците от храна от другите риби и с каквото намерят по дъното, над 140 вида са, предлагат се във всеки аква магазин и са много евтини. Задължителни са за всеки аквариум. Чистят дъното и стъклата на аквариума през цялото време. Въпреки това се нуждаят от собствена храна – предлага се специализирана храна за сомчета.
Хелер – евтини малки рибки, които се отглеждат лесно и ядат всичко, например зеленчукови люспи, тубифекс, артемия или люспи.
Плеко – лесни за гледане дънни рибки. Въпреки че постоянно се хранят по дъното, имат нужда от специализирана храна за сомчета – потъващи пелети.
Неонки – евтини, лесни за гледане рибки- най-добре е да се купуват в ята от по 10-15, защото са стадни рибки. Лесни са за хранене, ядат всякакви храни на люспи.
Скалар – спокойна общителна рибка, много се интересува от хората, наблюдава ги през цялото време все едно те са в аквариум, а тя е наблюдателят. Проявява интерес винаги когато някой приближи до аквариума. Лесна за отглеждане, има нужда от повишено подаване на кислород. Териториална е, най-добре да се отглежда сама в аквариум, който е поне 20 литров.