сухи храни

Fun Cat Fish 20kg

  • 20 kg - 145 лв

Fun Cat Meat 20kg

  • 20 kg - 145 лв

Най-добре е да избираме сухата храна за котка на базата на състава й.
Първо да проверим източника на протеин. Котката е хищник и има нужда от месен протеин за да се чувства добре. Проверете списъка със съставки и се уверете, че на първо място има написано конкретен вид месо, например пиле, риба тон, телешко или пуйка. Добрата котешка храна съдържа на първо място в списъка със съставки конкретно месо, а не пише просто „субпродукти“ или „птиче месо“
Ако на първо място има нещо друго, храната може да не е от най-добро качество.
Проверете дали в храната има качествени филъри – например висококачествени зърнени продукти, много храни съдържат зърнени съставки като царевица, пшеница или ечемик. Идеалният състав на храната е месо на първо място, органи на второ, например дроб, следвани от зърнени храни и зеленчукови съставки. Месото винаги трябва да е изброено на първо място, преди зърнените съставки.
Проверете дали има таурин, това е съставка важна за поддържане доброто здраве на котката. Ако храната съдържа месо с високо качество, тя трябва да съдържа таурин. Ако храната не съдържа таурин, тя по всяка вероятност изобщо не съдържа месо, а е базирана на зеленчукови протеини. Избягвайте котешки храни със зеленчукови протеини, котката е хищник и има нужда от месо.
Проверете дали има витамини и минерали в храната. Важни са витамини А, В, С, фолиева киселина, витамин В12 и минерали като калций, фосфор, желязо, магнезий, цинк също трябва да бъдат сред изброените съставки на котешката храна. Те помагат за поддържане на здрави стави, кости и зъби.
Животинските субпродукти, използвани в храната, трябва да бъдат изброени преди зърнените филъри в нея и е добре да бъдат конкретно назовани, например бял дроб, черен дроб. Ако на храната пише просто субпродукти, това може да означава и някои вредни за котката съставки. Опитайте се да купувате храна, на която са специфицирани използваните субпродукти.