сухи храни

Ecopet Dog Adult 20kg

  • 20 kg - 135 лв

Ecopet Dog Energy 15kg

  • 15 kg - 135 лв

Fun Dog Adult 10kg

  • 10kg - цена 54 лв

Fun Dog Adult 20kg

  • 20kg - цена 94 лв

Fun Dog Energy 20kg

  • 20kg - цена 94 лв

Fun Dog Lamb 10kg

  • 10kg - цена 54 лв

Как да четем етикета на сухата храна за куче

Добър начин да различим кучешките храни е да четем етикетите. По-лесно е да се напише, отколкото да се направи, поради дребния шрифт или чистото неудобство от премятането на големи чували из магазина. Но етикетите може също така да са подвеждащи. Задължителни атрибути на всеки чувал са

·        Име на продукта

·        Нетно тегло на продукта

·        Име и адрес на производителя

·        Гарантиран анализ

·        Списък със съставки

·        Вид животни, за които е предназначен – тоест котка или куче

·        Упътване за хранене

Име на продукта

Името на продукта само по себе си ви казва какво има в чувала. Ако е кръстен Телешко месо, това означава, че телешкото съставлява поне 70 процента от продукта. Термини като телешка вечеря, храна с телешко или телешки специалитет, означават че 10 процента от храната е телешко месо. Етикет на който пише „със телешко” означава, че 3 процента от цялата храна е телешко, а етикет, на който пише „с аромат на телешко” означава, че под 3 процента от храната е телешко месо. Същото се отнася и за другите месни съставки, например пилешко.

Съставки

Списъкът от съставки не ви дава гаранция за качеството на съставките, но поне ви дава информация какво има в храната. Това е особено важно при кучета със специални диетични нужди или алергии и също полезно за собствениците, които предпочитат да хранят кучето си със специфични източници на фибри, протеин или въглехидрати.

Пълноценна и балансирана храна
Това не е само рекламен слоган.
Пълноценна и балансирана означава че храната отговаря на строги изисквания по отношение на състава си. И предоставя пълноценно и балансирано хранене на кучето, съответно на котката.  Пълноценната и балансирана диета трябва да съдържа минимално количество от всички необходими на кучето вещества, което също може да се провери в графата „Гарантиран анализ”. Този анализ дава минималното количество суров протеин и мазнини, заедно с максималното количество вода и фибри. Този анализ не дава, обаче, точните количества на съставките, което означава, че има възможност за значителни вариации.

Винаги може да пишете директно на компанията-производител на храната за повече информация за техния продукт. Компания с добра репутация се интересува от благосъстоянието на кучето ви и ще е щастлива да отговори на въпросите ви и в повечето случаи ще ви даде повече информация от тази на етикетите.