Таралеж

Ferplast Duna Multi - клетка за малки животни

Ferplast Duna Multi - клетка за малки животни - 71 x 46 x h 31,5 cm

  • 115 лв

Таралежът се отглежда в голям терариум или клетка за морски свинчета. Постелете клетката с обезпрашен талаш. За упражнения, освен достатъчно голямата клетка за разходки, осигурете колело за бягане, което е достатъчно голямо за таралеж. Има някои големи, подходящи за чинчили, те ще са подходящи и за вашия таралеж. Осигурете му топло креватче за сън, може да е с формата на хралупа, таралежите обичат да са на топло. За забавление може да му купите котешки или кучешки мънички играчки.
Таралежът се храни с насекоми и месо. Ядат и малко зеленчуци. Диетата им трябва да се състои от висококачествен протеин и малко мазнини. Като цяло се препоръчва специализирана храна за таралежи или премиум клас храна за котки. Кучешките гранули са големи и са трудни за сдъвкване от таралежа.
Насекомите, като скакалци, брашнени червеи или земни червеи са отлично лакомство за таралежа – предлагат се консервирани в раздела тераристика на сайта. Давайте му разнообразна храна, но не го хранете със семена, ядки, сурови зеленчуци, сушени плодове, сурово месо, хляб, солена или сладка храна.
Вода се дава от поилка. Ако забележите, че я дъвче или има проблеми с нея, може да преминете към подаване на вода в купичка, но трябва да е достатъчно тежка, та да не може да я обърне.