Тераристика

Ferplast Geo Extra Large

Ferplast Geo Extra Large 35,6 x 23,4 x h 22,8 cm - 11 L

 • 35 лв

Ferplast Geo Flat Large

Ferplast Geo Flat Large 46,7 x 30,5 x h 17,5 cm - 8 L

 • 42 лв

Ferplast Geo Large

Ferplast Geo Large 30 x 20 x h 20,3 cm - 6 L

 • 28 лв

Ferplast Geo Maxi

Ferplast Geo Maxi  41,3 x 26 x h 29,8 cm - 21 L

 • 45 лв

Ferplast Geo Medium

Ferplast Geo Medium  23,2 x 15,3 x h 16,6 cm - 2,5 L

 • 18 лв

Зоомагазин Коала предлага терариуми, клетки и аквариуми за влечуги, амфибии и земноводни. Дайте на вашия любимец място, което може да нарече дом.
Терариумите се предлагат във всякакви размери, предлагаме също готови терариумни решения – напълно оборудвани, за да приютят домашен любимец: от живописни тропически пейзажи, до пустинни декори. Можете да изберете дали да си купите празен терариум, който сами да обзаведете по свой вкус, или да предпочетете удобен стартов комплект за определен вид животно, напълно оборудван с всичко необходимо за отглеждането му.
Към терариума можете да закупите и подходящ по размер шкаф, предвиден да носи тежестта му, с удобно отделение, затворено с вратичка, в което можете да държите всичко необходимо за грижите за терариумните обитатели.
Как да изберем терариум за новия си любимец?
Създаването на подходящо обиталище за вашето влечуго или земноводно е жизнено важно за поддържането им здрави и щастливи. Фактори, с които трябва да се съобразите са:

 • Пространство – когато се колебаете в избора си, предпочетете по-големия хабитат. Тъй като някои рептили продължават да растат, те ще се нуждаят от повече място. По-големите гущери, като брадата агама, имат нужда от 20-30 литров терариум докато са малки, но когато порастнат ще им е необходим по-голям дом. Други, по-малки животни, като геконите, ще имат нужда само от един размер терариум.
 • Температура и влажност – влечугите са студенокръвни и в зависимост от вида си, всяко има нужда от поддържане на определена температура или влажност, както и от специфично осветление в зависимост от това какви са условията в естествения му хабитат.
 • Осветление – влечугите имат нужда от място за печене, огрявано от специална лампа, предвидена за целта, но имат нужда и от сенчесто място-укритие, на което да се охлаждат.
 • В зависимост от вида влечуго или земноводно, което изберете, ще се нуждаете от субстрат или камъчета, както и от някакви декорации, подходящи за терариума ви. Не на последно място, ще трябва да потърсите подходяща храна за вашето влечуго, както и витамини и добавки.
  Препоръчително е да проучите нуждите на животното, което сте избрали да гледате и да му създадете дом преди да се снабдите със самото животно, тъй като набавянето на аксесоари за отглеждането му може да отнеме от няколко дни до няколко седмици.